Navigatie

Skier Wöske

Het begon in 2015 met een grap: 'Zullen we eens harde worst proberen te maken?' Sindsdien heeft Skier Wöske uit Almelo hard aan de weg getimmerd. De ambachtelijke droge worsten van Henk-Jan Kamp, Dennis Oude Booijink en Vincent Slettenhaar vinden inmiddels gretig aftrek.

De drie vrienden moeten er nog steeds om lachen, als ze de oorsprong vertellen. Proefondervindelijk werd de eerste worst immers gedraaid in de keuken van Kamp, in de boerderij aan de Bolkshoeksweg. Uit een eenvoudige gehaktmolen. "Ik vind het jammer om dingen weg te gooien. Zodoende had ik een gehaktmolentje gekocht om van reststukken vlees gehakt te maken", vertelt Kamp. "Vervolgens vroeg Vincent: 'Waar is dat tuitje voor?' Voor het draaien van worst. We zijn gewoon begonnen."

Oude Booijink kan zich zelfs de smaak van de eerste worsten nog herinneren. "Ik had ze al eens slechter geproefd, maar al te best waren ze nog niet. Veel te zout. In plaats van eentiende procent zout, hadden we 10 procent op een kilo vlees gedaan." Langzaam kregen de drie vrienden, die het bedrijf combineren naast hun gewone baan, de smaak te pakken en werden de recepten, door non-stop te experimenteren, geperfectioneerd. Het gevolg: twee ambachtelijke worsten: naturel- en kruidnagelknoflook.

De naam 'Skier Wöske', een Twentse vertaling voor subliem worstje, was bovendien snel gevonden. "We gaan ieder jaar met de groep naar Schiermonnikoog", vertelt Kamp. "Vincent zei: 'We moeten een naam hebben. Iets met Schier'. 'Dan maken we er Skier van', zei ik direct. En 'wöske' worstje klinkt anders zo klein."

Sorteer op
© 2016 - 2019 Twentse Streekproducten Organisatie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel