Navigatie

Culibes- Twentse Vliermagie

Culibes tovert vlierbloesems en vlierbessen om tot (h)eerlijke culinaire producten in een kleinschalig ambachtelijk productieproces.  Er worden zo weinig mogelijk productiestappen gemaakt om zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke natuurproduct te blijven. Alleen voor het product minimaal noodzakelijke stoffen worden toegevoegd. De enige redenen voor  toevoegingen aan of bewerkingen van sap zijn smaak, consistentie en voedselveiligheid. Al het andere doet afbreuk aan de natuurlijke en culinaire kwaliteit.

Culibes is eigenlijk de logische voortzetting van een decennialange traditie om twee keer per jaar hobbymatig siropen, geleien en andere vlierheerlijkheden te maken, in het voorjaar van de bloesems en in het najaar van de bessen. Iedereen moet de kans hebben om te genieten van de vlier: Culibes maakt dat mogelijk.

Culibes is gevestigd in het hart van Twente, waar de vlier al eeuwenlang een vriend is van de mens, zowel vanwege de gezonde en smakelijke producten die de vlier levert, als de heerlijke geuren van de bloesems, de insectenwerende eigenschappen en de gemakkelijke en sterke groei. Hoewel de vlier meestal als houtige struik wordt aangetroffen kan deze ook  als boom (met een enkele stam) groeien. Er wordt wel gezegd dat de vlier een boom is die geen boom wil zijn en derhalve het liefst steeds uitwaaierende takken vormt. Culibes heeft een kleine plantage net buiten Zenderen, waar de vlier een struik mag zijn.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

© 2016 - 2019 Twentse Streekproducten Organisatie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel